Aktivnosti

Počinje serija edukativnih seminara

ukljuci-se!-pocinje-serija-edukativnih-seminara

Sindikat medija Crne Gore u saradnji sa Institutom za medije i uz pokroviteljstvo Ambasade Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori, sprovodi projekat koji ima za cilj edukaciju članstva i svih zaposlenih u medijima iz oblasti sindikalizma i zaštite prava iz radnih odnosa.

U okviru projekta je planirana i serija seminara od kojih će prvi biti održan u subotu, 29. novembra, sa početkom u 10 časova u prostorijama Instituta za medije (Bulevar Svetog Petra Cetinjskog br. 9), a predavači će biti iz Unije slobodnih sindikata Crne Gore, Inspekcije rada i Sindikata medija.

Seminari su namjenjeni članovima Sindikata medija, zaposlenima u medijima i studentima novinarstva.

Naredni seminari su planirani za 6. i 13. decembar.

Projekt “Learn Your Rights to Defend Media Freedom” koji finansira Ambasada SAD u Crnoj Gori planirano je da traje šest mjeseci i usmjeren je na jačanje kapaciteta Sindikata medija i podizanje svijesti o značaju sindikalnog organizovanja u toj djelatnosti.

Ako ne znamo koja su nam prava ne možemo ih adekvatno ni štititi i uvjek ćemo biti lake mete. Zato je naš slogan – Tvoja prava, naša sloboda. Uključi se! i apelujemo na sve zaposlene u medijima da se uključe u Sindikat medija.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.