Aktivnosti

Stop represiji nad novinarima

stop-represiji-nad-novinarima

Sindikat medija Crne Gore organizovao je danas akciju STOP represiji nad novinarima, čiji je cilj da javnosti skrene pažnju na atmosferu u kojoj su novinari sve češće meta napada, od kojih većina nije razrješena.

Štampani mediji – dnevni listovi Dan, Vijesti, Dnevne novine i Blic, kao i nedjeljnik Monitor, podržali su akciju objavljivanjem crnih strana s porukom: “Ovako izgleda Vaše pravo da budete informisani kada oni koji Vas informišu trpe represiju. Stop represiji nad novinarima!”

Istu poruku objavili su portali Analitika, portal Javnog servisa, CDM, PCNEN i portal Vijesti. Akciju su podržale Televizija Atlas, Radio-televizija Crne Gore i Vijesti.

Sindikat medija je zbog kontinuiranih i neriješenih napada, kao i atmosfere straha, pokrenuo kampanju tokom koje će pokušati da se izbori za bolji položaj i uslove rada medijskih radnika. Skupštini Crne Gore dostavljena je inicijativa za hitnim kontrolnim saslušanjem starješina ANB, MUP-a i Vrhovnog tužilaštva, kao i apel poslanicima da podrže naše nastojanje da novinari dobiju zakonsku zaštitu po ugledu na onu koji imaju službena lica.

Za 23.januar, Dan novinara Crne Gore, Sindikat medija je zakazao protestno okupljanje ispred Vlade, koja je najpozvanija da popravi uslove u kojima radimo. Namjera Sindikata je da oko suštinskih pitanja objedini, prije svega, zaposlene, a same medije oko problema koji su nesporni i tiču se svih zaposlenih u našoj djelatnosti. Neriješeni i kontinuirani napadi na novinare i medije problem su svih nas, pa i države koja pretenduje da bude dio EU.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.