Aktivnosti

Siniša Sanader novi predsjednik SO Javni servis – Radio Tivat

sinisa-sanader-novi-predsjednik-so-javni-servis-–-radio-tivat

Članovi i članice Sindikalne organizacije (SO) „Javni servis – Radio Tivat“ za svog novog predsjednika izabrali su Sinišu Sanadera, koji će na tom mjestu zamijeniti Željka Komnenovića.

Sjednica je održana u prisustvu predstavnika Sindikata medija Crne Gore (SMCG), predsjednice Marijane Camović, potpredsjednika Radomira Kračkovića i saradnice Bojane Laković Konatar.

„Situacija u našem Radiju je sada stabilna. Prije dvije godine smo imali određenih problema ali smo pokazali da Sindikat ima snagu i da može da utiče na promjene tako da je to prevaziđeno“, kazao je Komnenović predstavljajući situaciju u tom lokalnom javnom emiteru.

Radio Tivat je, inače, jedan od najstabilnijih ili najstabilniji medij u Crnoj Gori čiji je osnivač lokalna samouprava i broji 13 zaposlenih koji su svi sindikalno organizovani i aktivni.

SO Radio Tivat je najmlađa članica SMCG i predstavnici SMCG su prvi put bili u posjeti tom primorskom radiju, gdje su predstavili aktivnosti i način na koji SMCG funkcioniše.

Predstavnici SMCG upoznali su nove članove sa aktivnostima i planovima Sindikata medija, kao i sa nekim od povoljnosti koje članovi SO Radio Tivat mogu ostvariti preko granskog sindikata. Između ostalog, bilo je riječi o učešću Sindikata medija Crne Gore u radnim grupama za izmjene medijskih zakona, o nekim od rješenja koje su dio nacrta zakona i novinama koje će to donijeti medijskim radnicima. Posjeta je bila prilika da se i predstavnici Sindikata medija upoznaju sa aktivnostima sindikalne organizacije Radio Tivat.

Posjeta ovom lokalnom emiteru prva je u nizu posjeta u okviru projekta „Union to Union-Digital media organising campaign 2019“, koji podržava Međunarodna federacija novinara (IFJ) uz podršku partnera, a koji SMCG tradicionalno sprovodi već duži niz godina.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.