Aktivnosti

Prva psihološka pomoć za medijske radnike

Sindikat medija Crne Gore u saradnji sa Švedskim medijskim institutom Fojo organizovao je prvu radionicu o psihološkoj podršci medijskim radnicima.

Treneri Milorad Ivanović i Dragana Đokić učesnicima su predstavili osnovne izazove koje nosi novinarski poziv, kao i praktične savjete kako pomoći kolegama i koleginicama.

Dugogodišnji novinar i urednik, saradnik Dart centra, Milorad Ivanović govorio je o specifičnostima novinarskog posla, najčešćim problemi i uticajima na psihološko blagostanje zaposlenih. Kroz praktičan rad učesnicima je predstavio osnove prve psihološke pomoći kolegama, ali i načinima kako pojedinci mogu pomoći sebi.

Psihološkinja i saradnica SMCG Dragana Đokić predstavila je osnove prve psihološke pomoći, kao i tehnike za pružanje ovakve vrste podrške. Na kraju dvodnevne obuke, organizovana je prva grupa samopodrške, u kojoj su učesnici imali priliku da govore o problemima sa kojima su se oni suočavali u toku svakodnevnog rada.

Učesnici su bili predstavnici više crnogorskih medija, koji će ubuduće biti kontakt tačke za servis psihološke pomoći u svijim medijskim kućama.

Radionica je organizovana uz podršku Evropske federacije novinara (EFJ).

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.