Aktivnosti

Prijavite se za radionice istraživačkog novinarstva i medijske pismenosti

prijavite-se-za-radionice-istrazivackog-novinarstva-i-medijske-pismenosti

U okviru projekta “DO-DISCOVER: istraživačko novinarstvo i medijska pismenost”, u kome je partner i Sindikat medija Crne Gore (SMCG), raspisan je poziv za mlade novinare i aktiviste iz svih sektora da se prijave na kurseve istraživačkog novinarstva i medijske pismenosti.

Trening za istraživačko novinarstvo namijenjen je mladim novinarima. Grupu će činiti 10 polaznika, koje će obučavati afirmisani istraživački novinari. Trening se sastoji i od praktičnog rada na istraživačkim pričama u trajanju od četiri mjeseca, koji će nagledati mentori.

Planirano je da trening iz medijske pismenosti prođe 20 aktivista. Trening će sprovesti medijski analitičari, a baviće se otkrivanjem lažnih vijesti, skrivene propagande i jednostranog izvještavanja.

Projekat sprovodi nevladina organizacija 35mm u partnerstvu sa FPN, Sindikatom medija i Mrežom za istraživanje organizovanog kriminala i korupcije LUPA- uz podršku Ambasade SAD u Podgorici.

Poziv je otvoren do 20. novembra, a broj mjesta je ograničen. Prijava, koju treba poslati na mejl Sindikata, treba da sadrži CV i motivaciono pismo (do 200 karaktera).

Očekujemo vas!

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.