Aktivnosti

Povezivanje radnog staža novinarima/kama i medijskim radnicima/ama u Crnoj Gori

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) poziva sve novinare/ke i medijske radnike/ce u Crnoj Gori koji iz različitih razloga nemaju uplaćene doprinose za penzijsko osiguranje za sve godine svog rada u medijima (a u ukupnom periodu od 1992. godine do 2022. godine), da nam se jave, kako bismo pokušali da predložimo inicijativu koja bi riješila ovaj problem koji može značajno uticati na visinu naših budućih penzija.
Potrebno je da nam pošaljete sljedeće podatke:
  1. Vaše ime i prezime;
  2. Ime medija u kojem sada radite ili za koji sada radite (ako je strani medij ili ako ste freelancer);
  3. Vrsta ugovora po kojem ste sada angažovani (ugovor o radu na neodređeno ili na određeno, ugovor o djelu, ugovor o privremenim i povremenim poslovima, autorski ugovor, menadžerski ugovor, ili radite kao freelancer za domaće ili strane medije);
  4. Period za koji Vam nisu uplaćeni doprinosi za penzijsko osiguranje (tačni datumi, mjeseci i godine);
  5. Vrsta ugovora koji ste imali u periodu kad Vam nisu uplaćeni doprinosi;
  6. Razlog neuplaćivanja doprinosa (zbog vrste ugovora, jer ih poslodavac nije uplaćivao a Vi se nijeste interesovali, jer je poslodavac odnosno medij otišao u stečaj a nije bilo sredstava u stečajnoj masi za uplatu doprinosa, jer ste radili kao freelancer za strani medij koji ne uplaćuje doprinose u Crnoj Gori, drugi razlozi);
  7. Da li medij u kojem ste radili ili za koji ste radili u periodu kad Vam nisu uplaćivani doprinosi i dalje postoji ili je otišao u stečaj.
Sindikat medija Crne Gore će analizirati sve poslate podatke i pokušati da formuliše i predloži izmjene propisa kako bi došlo do povezivanja radnog staža novinara/ki i medijskih radnika/ca u Crnoj Gori, u najvećoj mogućoj mjeri i zavisno od zakonskih mogućnosti.
Tražene podatke slati na e-mail: [email protected].

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.