Aktivnosti

Pomoć dobijena nakon požara mora biti namjenski iskorišćena

pomoc-dobijena-nakon-pozara-mora-biti-namjenski-iskoriscena

Nakon požara u kojem su do temelja izgorele prostorije Lokalnog javnog emitera RTV Pljevlja, taj edij je izmješten u Akademski centar i u toku su radovi na osposobljavanju prostorija za ponovno emitovanje programa.

Predsjednik Sindikalne organizacije RTV Pljevlja Edin Zuković, inače i član Glavnog odbora Sindikata medija, kazao je da su prostorije koje im je Opština dala na upotrebu jako dobre te da je sada najvažnije da novac koji dobijaju kao pomoć nakon požara bude iskorišćen namjenski.

„Najvažnije je da se kupi oprema i da sve bude uloženo za osposobljavanje radija i televizije za rad jer taj novac je za to i opredjeljen“, kazao je Zuković prilikom sastanka sa predsjednicom SMCG Marijanom Camović i članom Glavnog odbora Predragom Nikolićem koji su ih posjetili u novim prostorijama.

Camović i Nikolić su iskazali solidarnost sa koleginicama i kolegama zaposlenim u RTV Pljevlja koji od 22. maja, kada se desio požar, neprekidno rade na uklanjanju posljedica.

RTV Pljevlja je do sada dobila više desetina hiljada eura pomoći. Između ostalih, Vlada Crne Gore je uplatila 50.000 eura, a Agencija za elektronske medije 10.000 eura i otpisala dug tog medija u iznosu od 11,500 eura.

Prilikom posjete predstavnika SMCG razgovarano je i o uslovima rada u tom mediju kao i zaostalim zaradama.

„Godinu smo počeli sa pet zarada zaostatka, a sada nam se duguju dvije i po plate i nadamo se da će se uskoro i taj dug izmiriti“, kazao je Zuković.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.