Aktivnosti

Predstavnici Sindikata medija posjetili kolege u TV Vijesti

nastavak-borbe-za-bolji-polozaj

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore, u nastavku obilaska medija, posjetili su kolege iz Sindikata Televizije Vijesti, koji su održali redovnu godišnju Skupštinu te sindikalne organizacije.

U Televiziji Vijesti je tokom ove godine bilo redovno stanje što se tiče poštovanja radnih prava a počela je i otplata duga za poreze i doprinose.

Ipak, dobre rezultate rada i rast gledanosti Televizije nije pratilo poboljšanje ekonomskog položaja zaposlenih, koji su svojim radom najviše doprinijeli tim rezultatima. Ocijenjeno je da se moraju nastaviti legitimni zahtjevi Sindikata prema poslovodstvu da se povećaju zarade jer je prosječna plata u TV Vijesti među najmanjim u nacionalnim medijima a njena gledanost i uticaj trenutno su ispred drugih medija.

Članovima Sindikata TV Vijesti predstavljene su aktivnosti Sindikata medija, naročito pregovori o novom Granskom kolektivnom ugovoru. Zajednički je ocijenjeno da bi prihvatanje zahtjeva Sindikata značajno poboljšalo položaj svih medijskih radnika u Crnoj Gori.

Posjeta je organizovana u okviru projekta “Union to Union-2017”, koji je finansijski podržala Međunarodna federacija novinara (IFJ).

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.