Aktivnosti

Predstavnici IFJ u posjeti Sindikatu medija

money-kyrle:-saradnja-sa-smcg-jako-uspjesna

Zamjenik Generalnog sekretara Međunarodne federacije novinara (IFJ) Oliver Moni Kajrl (Money-Kyrle) i medijski ekspert Vojislav Raonić sastali su se sa predstavnicima Sindikata medija Crne Gore, predsjednicom Marijanom Camović i potpredsjednikom Radomirom Kračkovićem, a razgovarano je o dosadašnjoj saradnji dvije organizacije i dogovorene su dalje aktivnosti.

Moni Kajrl je izrazio zadovoljstvo što IFJ ima aktivnog partnera u Crnoj Gori istakao da sa SMCG sarađuju od osnivanja, a da rad SMCG pomažu kroz određene projekte već tri godine.

„Vjerujem da će se taj oblik saradnje nastaviti jer vidimo da podsticaj koji vam dajemo nije uzaludan, naprotiv. Vi okupljate zaposlene u medijima u državnom i opštinskom ali i privatnom vlasništvu što je rijetkost za ovaj dio Evrope“, kazao je Moni Kajrl.

Camović i Kračković su predstavili rad SMCG i istakli da je članstvo te organizacije nedavno, nakon učlanjenja Sindikata zaposlenih RTCG, znatno uvećano.

„Sada predstavljamo gotovo polovinu ukupnog broja zaposlenih u medijskom sektoru Crne Gore i definitivno smo najveća organizacija u državi koja se bavi zaposlenima u medijima i novinarstvom“, kazao je Kračković.

Raonić je istako da je jačanje SMCG jako značajno i da to predstavlja veliki korak za zaposlene u medijima ali i profesiju uopšte.

Na sastanku je bilo riječi i o izazovima sa kojima se srijeću novinari i novinarke u svom radu, novim tehnologijama i potrebama za edukacijom kako bi se pratili trendovi savremenog pristupa novinarstvu.

IFJ će u narednom periodu biti prisutnija u Crnoj Gori i kroz regionalni projekat koji će finansirati EU, a  koji će se ticati rada javnih servisa i unaprijeđenja nihovog rada, a čija će realizacija početi u februaru sljedeće godine.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.