Aktivnosti

Laković Konatar: Pojedini portali rade sa jednim ili nijednim zaposlenim

Gošća osme epizode sindikalnog podcasta je istraživačica u SMCG Bojana Laković Konatar, koja je govorila o problemima medijskog tržišta koji su vezani za portale i uslovima u kojima rade zaposleni u tim medijima.

Laković Konatar, koja je autorka brojnih istraživanja upravo sa fokusom na digitalne medije, govorila je o njihovoj finansijskoj održivosti, ali i odnosu prema radnicima. Ona je naglasila da zvanični podaci pokazuju da brojni portali rade sa jednim ili nijednim zaposlenim, što dovoljno govori o nivou njihove opterećenosti.

Razgovarali smo i sa novinarkom portala Radio televizije Crne Gore Radom Brajović, koja je cio radni vijek provela upravo na internetskim publikacijama. Svoju viziju razvoja novinarstva sa nama su podijelili Bojana Šolaja sa portala Kombinat i Vladan Đurišić sa portala Glas Zabjela.

Epizoda je dostupna na linku:

Podcast je dio projekta „Sindikat za fer oporavak – Jačanje uloge sindikata u ublažavanju uticaja COVID-19 krize “, koji podržava Evropska federacija novinara (EFJ) uz podršku Evropske komisije (EK).

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.