Besplatna pravna pomoć dostupna medijskim radnicima

Advokati Sindikata medija Crne Gore, u okviru programa besplatne pravne pomoći, od nedavno su preuzeli vođenje postupaka zbog napada na novinarku „Vijesti“ Jadranku Ćetković.

Novinarka je napadnuta ispred zgrade Višeg suda u Bijelom Polju dva puta, u aprilu i junu ove godine. Dok je slučaj iz aprila tužilac okarakterisao kao krivično djelo prinuda, posljednji je u fazi ponovnog odlučivanja o kvalifikaciji djela, jer se tužilac najprije odlučio da predmet pošalje Sudu za prekršaje. Advokat Mirko Bošković predao je pritužbu Višem tužilaštvu u Biijelom Polju, koje je prihvatilo pritužbu, te se sada čeka nova odluka osnovnog tužioca.

Budući da većina crnogorskih redakcija nema sličnu podršku za zaposlene, održivost ovog servisa je značajna za pravnu sigurnost medijskih radnika u Crnoj Gori.

Servis besplatne pravne pomoći dostupan je u slučajevima svih oblika ugrožavanja bezbjednosti novinara i novinarki i drugih medijskih radnika i radnica.

Ukoliko smatrate da Vam možemo pomoći, obratite nam se mejlom: sindikatmedija@usscg,me ili putem telefona na 067/015-117.