Saopštenja

Zvaničnici da se suzdrže od bilo kakvih pritisaka i nesmotrenih izjava

Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje današnju izjavu premijera Dritana Abazovića u kojoj prijeti gašenjem Gradske televizije. Abazović je u neformalnom razgovoru sa novinarkom rekao da, na isti način kao što je blokiran Sputnjik, može biti blokirana i ta televizija.

Ovakve prijetnje su nedopustive u bilo kom kontekstu, formalnom ili neformalnom razgovoru, a naročito ne sa nivoa najviših državnih zvaničnika. Ovo je jasan pokazatelj da crnogorskim zvaničnicima i dalje nedostaje senzibilitet za slobodu medija.

Sloboda medija kojoj svi težimo podrazumijeva i različite uređivačke politike, a javni zvaničnici bi trebalo da imaju veći stepen tolerancije na kritiku i da se suzdrže od bilo kakvih pritisaka i nesmotrenih izjava. Ukoliko smatraju da su im povrijedjena neka prava izvještavanjem medija, imaju mogućnost da pravdu potraže na sudu.

Ponovo pozivamo kolege da budu solidarne, jer su nažalost prijetnjama i napadima izložene gotovo sve redakcije crnogorskih medija, bez obzira na uređivačku politiku.

Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.