Saopštenja

Uvrstiti medijske radnike među prioritete

tumm:-media-workers-must-be-among-the-priorities-for-vaccination

Sindikat medija Crne Gore, kao organizacija koja okuplja više od polovine zaposlenih u medijima, uputila je danas inicijativu Ministarstvu zdravlja da se medijski radnici uvrste u prioritetne grupe prilikom imunizacije stanovništva protiv COVID-19.

Kako je javnost informisana, Nacionalna strategija za imunizacije protiv SARS – CoV-2 (COVID-19) usvojena je na sjednici Vlade Crne Gore prošle sedmice. U tom, kao ni u propratnim dokumentima u kojima su navedene prioritetne grupe za vakcinaciju, ne pominju se medijski radnici kao prioritet, što je bio slučaj sa nekim državama u regionu.

SMCG je podsjetio da su medijski radnici, pored drugih profesija, od izbijanja kovid krize, na prvoj liniji odbrane sa važnim zadatkom pravovremenog informisanja naših sugrađana. Mnoge naše kolege i koleginice radile su bez slobodnog dana, u neizvjesnim uslovima, što ih nije spriječilo da budu na visini zadatka i da građanima i građankama donose svakodnevno vijesti o virusu i aktivnostima Vlade i nadležnih tijela u borbi protiv njega. Bez naših kolega i koleginica stanovništvo bi ostalo uskraćeno za veoma važne informacije tokom gotovo 10 mjeseci. Sve ove aktivnosti podrazumijevaju svakodnevni kontakt sa velikim brojem ljudi i izvještavanje i iz područja u kojima je velika rasprostranjenost virusa.

S tim u vezi, SMCG je pozvao ministarku zdravlja, gospođu Jelenu Borovinić Bojović, da revidira Akcioni plan vakcinisanja, na način da uključi medijske radnike kao prioritet, koji bi se, preko svojih redakcija dobrovoljno prijavljivali za vakcine.

Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.