Saopštenja

SMCG: Neprihvatljiv odnos prema zaposlenima u medijima

Sindikat medija Crne Gore protestuje zbog odnosa Vlade, njenog Generalnog sekretarijata i Službe za odnose s javnošću prema novinarima, fotoreporterima i snimateljima, tokom jučerašnje sjednice, na kojoj se raspravljalo o izboru vršioca dužnosti direktora Uprave policije.

Iz Vlade je uoči početka sjednice, juče u 15 sati, u pozivu medijima, rečeno da je po njenom završetku planirana konferencija za medije a da će o terminu konferencije mediji biti blagovremeno obaviješteni. Sjednica se odužila zbog različitih stavova unutar Vlade, što nije sporno. Međutim, novinari, fotoreporteri i snimatelji brojnih medija su preko 11 sati čekali ispred Vlade, zbog opravdanog i razumljivog interesa javnosti da dobije informacije sa sjednice, ali za sve to vrijeme nisu dobili makar i okvirnu informaciju kada će konferencija za medije biti održana. Na kraju je nije ni bilo niti su mediji i javnost dobili bilo kakvu informaciju zašto nije održana.

Neshvatljivo je i neprihvatljivo da niko iz Generalnog sekretarijata ili Službe za odnose s javnošću Vlade nije pozvao prisutne novinare, fotoreportere i snimatelje da uđu u Pres centar Vlade, koji je opremljen za predstavnike medija, i tamo sačekaju kraj sjednice nego su ostavljeni da čekaju ispred Vlade, po lošem vremenu, i u ne baš prijatnim uslovima. Pres centar Vlade nije vlasništvo Vlade nego svih građana Crne Gore, predviđen za predstavnike medija i nije nam jasno koja je njegova svrha, ako se ne može iskoristiti makar u ovakvim situacijama.

S druge strane, Sindikat medija pohvaljuje zajedničku odluku kolega i koleginica novinara, fotoreportera i snimatelja koji su više sati čekali pres konferenciju ispred Vlade da rano jutros napuste mjesto događaja, zbog ovakvog tretmana prema njima. Smatramo da tako solidarno uvijek treba postupiti kada predstavnici medija naiđu na neprimjeren odnos državnih institucija prema njima i njihovom poslu, koji je u interesu cjelokupne javnosti.

 

Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.