Saopštenja

SMCG: Najoštrije osuđujemo brutalne prijetnje

Pixabay

Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje brutalne prijetnje koje je vlasnik kompanije “Trudbenik” Vuksan Radonjić uputio novinaru Televizije Vijesti Nikoli Milosavić Aleksić. Do prijetnji je došlo zato što je kolega Milosavić Aleksić na civilizovan način postavljao pitanja i tako, radeći svoj posao, isprovocirao Radonjića kojem je propitivanje o njegovim poslovima bio dovoljan okidač da izrazi namjeru da nekome otkine glavu. Na taj način Radonjić je položaj novinara u Crnoj Gori, a slobodno možemo reći i cijelo društvo, vratio makar 10 godina unazad kada su slične prijetnje bile česte, a nas koji živimo tu profesiju podsjetio da ni osnovni nivo, kada je bezbjednost u pitanju, nismo savladali.

Ujedno Sindikat medija Crne Gore pozdravlja brzu reakciju policije i tužilaštva i nadamo se da će uslijediti i adekvatna kazna kao opomena i Radonjiću i svima koji i pomisle da urade nešto slično. Sa svih nivoa se mora poslati jasna poruka da država ni na koji način neće ćutati ni na prijetnje smrću ni na bilo koji napad na zaposlene u medijima.

Ovaj napad je 15 slučaj koji je ove godine Sindikat medija Crne Gore evidentirao u svojoj bazi napada www.safejournalist.net i prva prijetnja smrću tokom 2023. godine.

 

Sindikat medija Crne Gore

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.