Saopštenja

Zaposleni u RTV Rožaje traže od opštine veći budžet

Sindikalna organizacija lokalnog javnog emitera Radio – televizije Rožaje, koja je članica Sindikata medija, zatražila je od osnivača, Opštine Rožaje, da hitno pomogne tom mediju u kojem, zbog blokade računa, nije isplaćen dio oktobarskih i kompletne novembarske zarade zaposlenima.

Račun RTV Rožaje blokiran je zbog pravosnažnosti sudskih presuda.

Iz sindikata RTV Rožaje traže od Opštine da poveća izdvajanja iz budžeta za taj medij na godišnjem nivou, koja sada iznose oko 180.000 eura, jer bez povećanja, ne može biti normalnog poslovanja, redovnih plata, niti se mogu vratiti raniji dugovi. Kako su kazali, od kada je otvorena Televizija Rožaje prije tri godine (do tada je postojao samo Radio Rožaje), oni se konstantno suočavaju sa ozbiljnim finansijskim problemima, zbog čega je neophodno odrediti veći godišnji budžet za taj medij.

Radnici takođe traže od Savjeta RTV Rožaje da smijeni aktuelnog direktora, Rešada Kalača, jer smatraju da nije adekvatno vodio taj medij u prethodnom periodu.

Sindikalna organizacija zahtijeva od Savjeta i donošenje Akta o sistematizaciji, na način na koji se zarade zaposlenima ne bi smanjivale. Tražili su i rješavanje pitanja ugovora koji nisu usklađeni sa Zakonom o radu. Zaposleni se žale i na opremu koju koriste, zahtijevajući hitno poboljšanje uslova rada, a tražili su i izmjenu Odluke o osnivanju lokalnog javnog emitera, kojom bi bilo predviđena solidarna i neograničena odgovornost osnivača.

Oni su svoje zahtjeve uputili Savjetu, kao upravljačkom organu lokalnog javnog emitera i direktoru Kalaču i očekuju da što hitnije budu razmotreni kako ionako teška situacija po zaposlene, ne bi postala još teža u narednoj godini.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.