Saopštenja

Opština da izvede Radio Herceg Novi iz 10 godina dugog VD stanja

saopstenje-za-javnost-povodom-aktuelnih-desavanja-u-radiju-herceg-novi

Sindikat medija pozdravlja činjenicu da je Opština Herceg Novi konačno počela da se bavi stanjem u Javnom radio difuznom servisu (JRDS) Radio Televizija Herceg Novi (RTHN)  u koje ih je, podsjećamo, sama i dovela.

Zbog nebrige Opštine kao osnivača vanredno stanje u tom mediju, bez ikakve realne potrebe, traje skoro deceniju, zbog čega su zaposleni dovedeni u apsurdnu  situaciju da ne znaju ni kako se zove preduzeće u kojem rade ni kome bi trebali da se obrate za rješavanje problema iz radnog odnosa.

Ne želeći da ulazimo u način na koji je biran Savjet ili imenovana nova vršiteljka dužnosti, ukazujemo na činjenicu da za sva ta imenovanja, bila ona zakonita ili nezakonita, kao i za trajanje VD stanja, postoji individualna odgovornost ljudi u Opštini Herceg Novi koji su bili u poziciji da odlučuju i da nije teško napraviti spisak sa imenima odgovornih.

Očekujemo da će dolazak novog VD u narednim mjesecima konačno dovesti do prevazilaženja problema u kojima se Radio Herceg Novi nalazi, da će Opština obezbjediti njegovu finansijsku održivost, i da se neće dati izgovor za gašenje tog medija i oduzimanja licence za rad.

Zaposleni u Radiju Herceg Novi su tokom svih godina trajanja VD stanja pokazali lojalnost i strpljenje i sad, s pravom, očekuju da se funkcionisanje Radija u što je moguće kraćem roku dovede u zakonske okvire i da se stvore normalni uslovi za rad kako bi se konačno relaksirali i počeli da rade u interesu javnosti, naročito građana Herceg Novog.

Sindikat medija daje punu podršku kolegama i koleginicama iz Radija Herceg Novi i izražavamo nadu da će se konfuzija u kojoj su se našli, ne svojom krivicom, završiti uskoro i povoljno po njih.

Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.