Saopštenja

Onlajn prijetnje sve češće, nadležni da brže reaguju

Photo: Pixabay.com

Sindikat medija Crne Gore oštro osuđuje prijetnje upućene M portalu, koje u kontinuitetu traju već skoro 11 mjeseci, iako su od starta prijavljivane nadležnim organima.

Prema tvrdnjama ovog portala, dok je policija identifikovala osobu koja je uputila prijetnje, iz tužilaštva i dalje nema adekvatne reakcije.

Pozivamo nadležne da preduzmu sve mjere i aktivnosti kako bi počinioca ovog konkretnog djela, ali i svih ostalih, adekvatno sakcionisali i poslali poruku da je takvo ponašanje prema medijima i njihovim zaposlenim neprihvatljivo.

Ovo je deseti napad koji je Sindikat medija Crne Gore registrovao u prvih sedam mjeseci ove godine i nažalost ukazuje na trend rasta onlajn prijetnji i uznemiravanja novinara i medijskih kuća.

Onlajn nasilje nad medijskim radnicima veoma je opasna pojava, koja omogućava svima da putem drušvenih mreža, mejlova i komentara ispod tekstova, najčešće zbog neslaganja sa uređivačkom politikom, iznose različite uvrede i prijetnje zaposlenima u medijima.

Neslaganje sa uređivačkom politikom nikad ne smije biti razlog prijetnji, uvreda i napada na novinare i medijske organizacije.

Sindikat medija Crne Gore, tokom prošle godine registrovao je 28 napada i prijetnji novinarima i medijima, od čega je čak preko trećine, odnosno 12, došlo iz onlajn prostora.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.