Publikacije

Vodič kroz prava zaposlenih u medijima – 100 Prvih pitanja

Publikacija koja je pred Vama nastala je iz veće potrebe za edukacijomm zaposlenih u medijima. Znanje o radnim i profesionalnim pravima, kao i specifičnostima medijskog zakonodavstva, vodi boljem razumijevanju prava i obaveza a time i poboljšanju položaja zaposlenih u medijima.

Vodič je podijeljen na nekoliko tematskih cjelina, u skladu sa interesovanjem koje su članovi i članice Sindikata medija Crne Gore izrazili tokom redovnih godišnjih anketiranja. Dio posvećen Sindikalnim pravima sadrži pitanja u vezi sa pravima i obavezama koja proističu iz članstva u sidnikalnim organizacijama, dok poglavlje Radna prava daje odgovore na najčešća pitanja iz radnom odnosa. Profesionalna prava posvećena su specifičnostima novinarskog poziva, dok je poseban dio publikacije posvećen Mladima i
njihovim dilemama u vezi sa radnim angažmanom u medijima. Kao poseban izazov, Bezbjednost medijskih radnika je zaslužila poseban segment publikacije, dok je završni dio posvećen Međunarodnim standardima i aktuelnostima na evropskom nivou kada je riječ o slobodi medija.

Vodič je izrađen uz podršku Evropske federacije novinara (EFJ) u okviru projekta „Sidnikati za fer oporavak“, koji je finansirala Evropska unija (EU).
Stavovi izneseni u publikaciji predstavljaju odgovornost Sinaikata medija Crne Gore i nužno ne predstavljaju stavove EFJ i EU.

Možda vam se dopadne

Više iz:Publikacije

Komentari su onemogućeni.