AktivnostiGalerija

Stres i burnout česti kod medijskih radnika

Druga radionica o prvoj psihološkoj pomoći medijskim radnicima organizovana je 17. i 18. juna u Kolašinu.

Radionicu su vodili psiholozi Dragana Đokić i Radiša Šćekić, a cilj je bio upoznavanje medijskih radnika sa tehnikama za bolje prevazilaženje stresnih situacija i upravljanje burnout sindromom.

Đokić je tokom radionice govorila o tehnikama kognitivno-bihejvioralne terapije i kako ona može da pomogne u rješavanju problema u vezi sa poslom. U praktičnom dijelu je demonstrirano kako izgledaju terapijske sesije i ukazano na vježbe koje mogu pomoći kolegama u potrebi.

Šćekić je naglasak stavio na upravljanje burnout sindromom i tehnikama kojima se mogu preduprijediti problemi povezani sa tim sindromom. Kroz praktične primjere predstavljeni su načini razlaganja stresa kroz društvene aktivnosti i sa porodicom.

Organizaciju radionice je podržala Misija OEBS-a u Crnoj Gori.

“Izgradnja medijske solidarnosti među novinarima u Crnoj Gori je važan aspekt bezbjednosti novinara, kako ofline tako i online. Novinari se u obavljanju svoje dužnosti često suočavaju sa pritiskom od strane menadžmenta, loših radnih uslova, subjekata svojih istraživanja, a ponekad i od strane kolega. Naš cilj je pružiti novinarima alate kako bi se izborili sa stresom, ponekad i prijetnjama, te kako bi prepoznati i razumjeli simptome burnout-a”, rekao je Evan Eberle, šef Medijskog programa u Misiji OEBS-a.

Servis prishološke podrške u Sindikatu medija Crne Gore uspostavljen je 2022. godine, uz podršku Švedskoj medijskog instituta Fojo i OEBS-a.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.