Aktivnosti

Situacija u RTV Rožaje se usložnjava

situacija-u-rtv-rozaje-se-usloznjava

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore (SMCG), predsjednica Marijana Camović, potpredsjednik Radomir Kračković i članica Stručne službe Bojana Laković – Konatar posjetili su članove u sindikalnoj organizaciji Radio-televizije (RTV) Rožaje i tom prilikom se upoznali sa stanjem u tom lokalnom javnom emiteru.

Zaposlenima se trenutno duguju tri plate, a najveći problem predstavlja to što su skoro potrošili ovogodišnji budžet, koji im je dodijelila opština Rožaje, pa će vjerovatno imati novca samo za još dvije zarade do kraja godine. Situaciju dodatno usložnjava činjenica što će RTV Rožaje morati da vrati oko 80 hiljada eura od jednog evropskog projekta, zbog kršenja procedure prilikom sprovođenja, a taj iznos će se oduzeti od budžeta, koji na godišnjem nivou iznosi oko 190 hiljada eura.

Zato su zaposleni i predstavnici SMCG dogovorili da u narednom periodu zajednički nastupe prema opštini Rožaje, kao osnivaču ovog emitera, kako bi se pokušala spriječiti dublja kriza i obezbijediti nedostajući novac za zarade i poreze i doprinose.

Posjeta ovom lokalnom emiteru jedna je u nizu posjeta u okviru projekta „Union to Union-Digital media organising campaign 2019“, koji podržava Međunarodna federacija novinara (IFJ) uz podršku partnera, a koji SMCG tradicionalno sprovodi već duži niz godina.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.