Aktivnosti

Sastanak SMCG i predsjednika Skupštine

sastanak-smcg-i-predsjednika-skupstine

Potrebno je razvijati nove modele saradnje kako bi se afirmisalo pravo javnosti da zna, zaključeno je na sastanku predstavnika Sindikata medija Crne Gore (SMCG) i predsjednika Skupštine Crne Gore, Alekse Bečića.

Sastanku su, ispred SMCG, prisustvovali predsjednica Marijana Camović Veličković, potpredsjednik Radomir Kračković i član Glavnog odbora, Boris Pejović.

Razgovarajući o realizovanim projektima novog skupštinskog rukovodstva, Bečić je iskazao spremnost da u dinamičnijoj saradnji sa institucijama sistema radi na poboljšanju sveukupnog društvenog ambijenta za rad medijskih poslenika, uključujući i zajednički rad na pronalaženju rješenja kojima će se unaprijediti zakonodavni okvir u cilju predupređenja napada na novinare i njihovu imovinu.

Predstavnici SMCG upoznali su predsjednika Skupštine sa izazovima u radu i izrazili očekivanje da će u zajedničkoj komunikaciji, pospješiti stvaranje dugotrajnog institucionalnog i zakonodavnog koncepta za njihov angažman.

Sagovornici su razmijenili stavove o pitanjima medijskog pluralizma, kao i otvorenosti rada crnogorskog parlamenta. Zaključeno je da je neophodno kontinuirano razvijati nove modele saradnje, kako bi zajednički doprinijeli izradi, ne samo kvalitetnijih zakonskih rješenja u dijelu medija, već i punom afirmisanju prava javnosti da bude istinito, potpuno i blagovremeno informisana o pitanjima od javnog značaja.

Foto:skupština.me

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.