Aktivnosti

Razmatrali kako da pomognu Radiju Ulcinj

razmatrali-kako-da-pomognu-radiju-ulcinj

Potpredsjednik Skupštine Crne Gore i poslanik koalicije “Albanci odlučno”, Genci Nimanbegu, danas je razgovarao s predsjednicom i potpredsjednikom Sindikata medija Marijanom Camović i Radomirom Kračkovićem o stanju u Radiju Ulcinj, gdje su razmatrali mogućnosti da otvori veb portal i druge opcije koje bi pomogle tom mediju.

“Saglasili smo se da je situacija u tom mediju izuzetno alarmantna. Takva situacija Radio Ulcinj prati već dugi niz godina. Zaposlenima se duguje 15 plata. Razgovarali smo o eventualnim mogućnostima zajedničkog djelovanja, kako bismo pomogli ovom lokalnom mediju, čiji je osnivač opština Ulcinj, koja snosi i dobar dio odgovornosti, mada ne u cjelini, za ovakvo stanje”, saopštio je Nimanbegu.

Kako je poručio, u fokusu  razgovora bile su i mogućnosti, koje koriste neki lokalni mediji u Crnoj Gori (Radio Berane, Radio Bijelo Polje …), a koje bi bile interesantne za oživljavanje rada RTV Ulcinja, kao što je veb portal i drugi oblici savremenog djelovanja medija.

“Upoznao sam ih s nekim aktivnostima održanim prije izvjesnog vremena s predstavnicima medija na albanskom jeziku u Crnoj Gori. Na kraju sam iskreno zahvalio Sindikatu medija na njihovoj inicijativi, svjedočeći da je odgovornost i uticaj za poboljšanje položaja u Radiju Ulcinj na nama, osnivačima Radija Ulcinj”, naglasio je Nimanbegu.

Foto: Skupština.me

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.