Aktivnosti

Radionica o pregovaračkim vještinama

U Podgorici je 30. novembra i 1. decembra održana radionica o unapređenju pregovaračkih vještina na kojoj je predavač bio makedonski stručnjak i bivši političar Nikola Dimitrov.

Dvodnevna obuka je bila fokusirana na izgradnju kapaciteta partnera (učestvovalo je 14 članova partnerskih organizacija) kako bi ojačali svoju poziciju i olakšali postizanje ciljeva kroz unapređenje pregovaračkih vještina na nacionalnom i međunarodnom nivou.

Radionica je osmišljena tako da podstiče mogućnosti za zajednički cilj, istražuje taktičke i strukturne aspekte sklapanja ugovora, sprovodi samoprocjenu kako bi se identifikovale snage i slabosti, razumiju uticaj sukoba interesa na pregovore, učinkovito upravljaju emocijama tokom pregovora i njeguju odnose u kontekstu pregovora.

Tokom pretežno praktične obuke obrađene su različite metode pregovaranja, gdje su partneri, preuzimajući različite uloge, na licu mjesta mogli primijeniti različite strategije pregovaranja, posebno u pogledu sigurnosti novinara.

Obuka je posebno bila korisna za Sindikat medija Crne Gore, koji nastoji da kroz kolektivno pregovaranje unaprijedi položaj zaposlenih u medijima u Crnoj Gori.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.