Aktivnosti

Predstavnici Sindikata medija razgovarali sa rukovodstvom Opštine Berane

predstavnici-sindikata-medija-razgovarali-sa-rukovodstvom-opstine-berane

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore sastali su se danas sa rukovodstvom Opštine Berane, kako bi razmatrali pitanja funkcionisanja D.O.O. “Lokalni javni emiter Radio Berane”, izmirivanja zaostalih zarada i trenutne finansijske situacije.

Predstavnici Opšine prisutne su upoznali sa činjenicom da planirani nivo transfera za 2018. godinu za Radio Berane iznosi oko 170.000 eura i da će se sredstva uredno izmirivati svakog mjeseca u iznosu od jedne dvanaestine od ukupnog predviđenog iznosa.

Na sastanku je konstatovano da ovaj iznos sredstava obezbjeđuje izmirenje zarada Lokalnom javnom emiteru, čime bi se dosadašnji nivo zaostataka sveo na četiri zaostale zarade zaključno sa decembrom mjesecom 2018. godine.

Izražena je spremnost lokalne samouprave da u budućem periodu Lokalnom javnom emiteru Radio Berane pruži pomoć u cilju poboljšanja tehničke opremljenosti radija, čime bi se poboljšao kvalitet programskog sadržaja, a samim tim se kvalitetnijim funkcionisanjem Lokalanog javnog emitera povećali i prihodi.

Na sastanku razmatrana je i mogućnost apliciranja na javne pozive, u cilju obezbjeđivanja donacija od stranih i domaćih donatora, kako bi se unaprijedili uslovi i tehnička opremljenost Lokalnog javnog emitera Radio Berane.

Sastanku su ispred Sindikata medija Crne Gore, prisustvovali Marijana Camović, predsjednica, Nevenka Ćirović, potpredsjednica, Radomir Kračković, potpredsjednik, kao i Raško Ličina, novinar Radio Berana i član Izvršnog odbora Sindikalne organizacije Radio Berane i Svetlana Marsenić, predsjednica Sindikalne organizacije Radio Berane.

Sastanku su u ime Opštine prisustvovali potpredsjednik Opštine Berane Rade Kljajić i v.d. sekretara Sekretarijata za opštu upravu i društvene djelatnosti Danijela Danka Marković.

Izvor: www.berane.me

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.