Protest zbog novinara koji bi mogli da budu mete

najava-obiljezavanja-dana-novinara

Predsjednica Sindikata medija Marijana Camović i član Glavnog odbora Sindikata Darko Ivanović, kazali su da je sjutrašnji protest novinara, pored zgrade Vlade, posvećen ne onim novinarima koji su pretrpjeli represiju, već se organizuje zbog onih koji bi mogli da budu buduće mete napada.

“Protest će biti usmjeren ne na one koji su već prebijeni, kojima je život ugrožen, već na one koji tek mogu da budu meta napada. Jer shodno svemu ovome što imamo u proteklih godinu, nekoliko mjeseci i 10 godina, ne vjerujem da će policija uraditi ono što treba da uradi, da štiti one koji nose javnu riječ i ovo ćemo organizovati zbog onih koji tek treba da istrpe reopresiju”, rekao je Ivanović na današnjoj pres konferenciji.

Predsjednica Sindikata medija, Marijana Camović, istakla je da je predsjednik države, Filip Vujanović prošle godine novinarima čestitao njihov dan, napominjući da treba da se trude da sačuvaju kulturu i tradiciju naše države, ali da to nijesu u mogućnosti da ispune kada ih u tome spriječavaju napadi na novinare.

“Zanima me da li će danas i jednu riječ posvetiti surovoj stvarnosti u medijima i kako se od novinara može očekivati da hrabro pišu o društvenim anomalijama, kada su u svojim redakcijama svedeni na jeftinu radnu snagu”, rekla je Camović.

Na pitanje da li očekuje podršku svih novinara, imajući u vidu medijski rat, Camović je odgovorila da se Sindikat medija nikada nije i neće miješati u medijski rat, već da ga interesuju samo novinarska sindikalna prava.

Protest će se održati pored zgrade Vlade Crne Gore u 12 časova.

Sindikat medija je pozvao sve novinare, studente, intelektualce i ljude slobodne volje da se pridruže protestu.

(Izvor: www.portalanalitika.me)