Aktivnosti

Mladi u novinarstvu ostavljeni na margini

Nova epizoda sindikalnog podcasta “Dvije sindikalne” posvećena je položaju mladih u medijskoj industriji u Crnoj Gori.

Sa mladom novinarkom Ivanom Vlaović razgovaramo o izazovima sa kojima se mladi suočavaju na tržištu rada. Da li su mediji dovoljno otvoreni za mlade, nude li im potrebnu šansu, da li su mladi dovoljno zainteresovani za novinarstvu, samo su neka od pitanja koja smo pokrenuli tokom epizode.

Anketirali smo i kolege i koleginice koji su govorili o izazovima sa kojima su se suičavali ili se i dalje suočavaju u novinarskoj karijeri. U anketi su učestvovali novinarka Pobjede Katarina Janković i novinari Nove M Đorđe Đukić, portala za mlade “Makanje” Petar Klakor i dnevnika “Vijesti” Ivan Ivanović.

Urednica portala RTCG Maja Lalić Burzanović govorila je o iskustvu izvođenja praktičnog dijela nastave za studente i studentkinje novinarstva, dok tokom epizode razgovaramo i o planovima Sindikata medija Crne Gore kada je riječ o aktivnijem uključivanju mladih.

Cijelu epizodu možete pogledati na linku:

Podcast je dio projekta „Sindikat za fer oporavak – Jačanje uloge sindikata u ublažavanju uticaja COVID-19 krize “, koji podržava Evropska federacija novinara (EFJ) uz podršku Evropske komisije (EK).

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.