Aktivnosti

Sastanak sa zaposlenima u TV Vijesti

Članovi Glavnog odbora Sindikata medija Crne Gore (SMCG), Radomir Kračković i Igor Seferović, kao i predsjednica Marijana Camović, održali su u ponedjeljak 26. oktobra radni sastanak sa zaposlenima u Televiziji Vijesti, u okviru projekta jačanja kapaciteta sindikata i regrutacije novih članova.

Zaposleni u TV Vijesti, koji su većinom članovi SMCG, predstavili su svoje probleme od kojih je najveći kašnjenje dvije zarade. Ukazano je i na probleme sa kojima se suočavaju pojedini od njih, a koji su samostalno pokrenuli sporove protiv poslodavca po raznim osnovama.

Članovi Glavnog odbora još jednom su ih uputili na način na koji mogu dobiti efikasnu pravnu pomoć preko Sindikata medija i ohrabrili ih da istraju u zaštiti svojih radnih prava.

Zaposleni u TV Vijesti pružili su podršku sindikatu u misiji sindikalnog objedinjavanja svih medijskih radnika u Crnoj Gori, kako bi se zajedno bolje izborili za naša prava. Zajednički je konstatovano i da je Sindikat Televizije Vijesti jedna od najaktivnijih sindikalnih organizacija koje djeluju u okviru SMCG.

Možda vam se dopadne

Više iz:Aktivnosti

Komentari su onemogućeni.