Saopštenja

Uređivačka politika ne smije biti izgovor za uvrede

Foto: RTCG.me
Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje uvrede,  omalovažavanja i neprijatnosti koje je sinoć doživio novinar Radio Televizije Crne Gore Nebojša Šofranac od grupe građana prilikom dočeka vicešampiona svijeta u boksu Petra Liješevića na podgoričkom aerodromu.
Nažalost, ovo je samo jedan u nizu primitivnih ispada koji se dešavaju prema novinarima, fotoreporterima i snimateljima različitih redakcija i uređivačkih politika u prethodnih nekoliko mjeseci, a na šta je Sindikat medija već ukazivao u prethodnim saopštenjima.
Novinari se sprečavaju ili ometaju u vršenju radnih zadataka, psuju ili tjeraju sa događaja sa kojih izvještavaju a sve to, nažalost, prolazi ispod radara nadležnih organa. Uređivačka politika bilo kog medija ne može i ne smije biti opravdanje za uvrede, ponižavanja i napade na novinare.
Još jednom pozivamo policiju da prilikom svih rizičnih događaja koje obezbjeđuje, posebnu pažnju obrati na novinare, fotoreportere i snimatelje i zaštiti ih od ovakvih nasrtaja jer strahujemo da će se slične stvari nastaviti zbog uzavrele političke atmosfere u državi.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.