Saopštenja

SMCG osudio postupanje prema kamermanu “Vijesti”

smcg-condemns-treatment-of-“vijesti”-cameraman

Povodom incidenta, u kome je kamerman Televizije Vijesti Drago Matović, grubo odgurnut od strane privatnog obezbjeđenja u zgradi Opštine Budva, Sindikat medija Crne Gore izdaje sljedeće saopštenje za javnost:

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) najoštrije osuđuje postupanje privatnog obezbjeđenja u zgradi Opštine Budva koje je jutros na grub način guralo snimatelja Televizije Vijesti Draga Matovića, dok je on radio svoj posao i snimao dešavanja na ulazu u zgradu opštine.

SMCG poziva i nadležne organe da utvrde da li u ovakvom postupku ima elemenata nekog djela koje se goni po službenoj dužnosti pošto je sve jasno zabiljezeno i na video snimku.

SMCG razumije da su ispred zgrade opštine Budva prisutne velike tenzije i da je rad svih, pa i privatnog obezbjeđenja I snimatelja u tim uslovima težak i izazovan ali za ovakvo postupanje nepoznatih pripadnika privatnog obezbjeđenja nema apsolutno nikakvog opravdanja jer je kolega Matovic nosio kameru i na taj način se samoidentifikovao odnosno jasno je bilo da je on tu službeno i da radi posao informisanja javnosti. Svakom ko ima iole razuma ne bi palo na pamet da se na ovakav način odnosi prema novinarima i medijskim radnicima u Crnoj Gori nakon svih napada na njih, čiji smo svjedoci bili prethodnih godina. SMCG smatra da je i policija, koja je bila prisutna na svega nekoliko metara od mjesta incidenta, morala da reaguje i upozori privatno obezbjedjenje da se tako ne smiju ponašati prema medijskim radnicima.

Na kraju pozivamo privatno obezbjedjenje, policiju i građane okupljene ispred zgrade opštine Budva da, i pored nagomilanih tenzija, omoguće svim novinarima, snimateljima i fotoreporterima da rade svoj posao bez opasnosti da će proći kao kolega Matovic.

Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.