Saopštenja

Podrška Sindikatu Crnogorskog Telekoma

Sindikat medija Crne Gore pruža punu podršku koleginicama i kolegama iz Sindikata Crnogorskog Telekoma u njihovoj borbi za očuvanje već postojećih prava koja imaju po Kolektivnom ugovoru u toj kompaniji. Takođe, smatramo da je njihov zahtjev za usklađivanjem zarada zbog visoke stope inflacije u Crnoj Gori potpuno opravdan jer su i njihove ali i plate svih zaposlenih u državi, i pored povećanja početkom godine, posljednjih mjeseci znatno obezvrijeđene zbog velikog rasta cijena i ukupnih troškova života. Postoji opasnost da se taj negativan trend nastavi i u narednom periodu.

Zbog toga pozivamo na nastavak socijalnog dijaloga u Crnogorskom Telekomu kako bi došlo do ispunjenja najvećeg mogućeg dijela zahtjeva zaposlenih. Smatramo da dijalog nema alternativu i da se moraju zaštititi interesi zaposlenih u nimalo jednostavnom ekonomskom trenutku. Crnogorski Telekom je jedna od najvećih i najuspješnijih crnogorskih kompanija što je značajnim dijelom i rezultat predanog rada zaposlenih. Zato oni moraju biti maksimalno zaštićeni od inflatornih udara a očuvanje njihovih prava za koja su se davno izborili, po našem mišljenju, treba da bude samo formalnost jer to su stečena prava koja se ne bi smjela ukidati.

Nadamo se da će kompanija izaći u susret zahtjevima Sindikata Crnogorskog Telekoma kako ne bi bilo potrebe za nekim novim štrajkovima.

Sindikat medija Crne Gore

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.