Saopštenja

Podrška novinarima TV Atlas

podrska-novinarima-tv-atlas

Sindikat medija Crne Gore daje punu podršku i izražava solidarnost s kolegama i koleginicama iz Televizije Atlas koji su bojkotom rada primorani da se bore za svoje zarade.

Rukovodstvo TV Atlas je dozvolilo da dug prema zaposlenima poraste do mjere koju više nije moguće tolerisati i to im nije prvi put. Žalosno je što brojni pokušaji dogovora s menadžmentom nijesu dali rezultate i što poslodavci u Crnoj Gori reaguju samo na radikalne mjere i svoje zaposlene, koje često ni elementarno ne poštuju, tek tada počnu da shvataju ozbiljno. Pet zaostalih neto zarada i ko zna za koliko mjeseci neuplaćenih poreza i dorinosa je ono što je natjeralo kolege i koleginice iz informativne redakcije TV Atlas da obustave rad.

Poslodavci moraju da prihvate jednostavnu činjenicu da zaposleni rade kako bi primali zaradu od koje žive. Ako rade, a ne primaju ništa, imaju veliki problem. Ministarstvo finansija i Poreska uprava moraju da daju odgovor na pitanje šta je urađeno sa ogromnim poreskim dugom o kojem su obavijestili javnost polovinom juna. Koliko je od ukupno 732.000 eura, koliko je prije dva i po mjeseca konstatovano da TV Atlas duguje, mahom za poreze i doprinose zaposlenima, naplaćeno od tada? Zašto je ta vrsta poreza ona koja se posljednja, ili nikad, naplati?

Glavni odbor Sindikata medija

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.