Saopštenja

Napad kompromitacija cijele Vlade

Sindikat medija Crne Gore kao najveća organizacija koja se bavi medijima u Crnoj Gori i koja okuplja više od 700 zaposlenih daje punu podršku i solidariše se sa kolegom Danilom Ajkovićem, novinarom Televizije Vijesti kojeg je pokušao da diskredituje potpredsjednik Vlade Nik Đeljošaj.

Đeljošev napad na Ajkovića je nedopustiv, neutemeljen na činjenicama i kompromitujući za cijelu Vladu čiji je potpredsjednik.

Neprihvatanje kritike koje je i dovelo do brutalnog vrijeđanja osim što govori o Đeljošajevoj nedoraslosti za važnu javnu funkciju koju pokriva, je i otvoreni pokušaj cenzure koja je u medijima česta i sa kojom se novinari i novinarke teško nose.

Svako ko išta zna o medijima i novinarstvu kao profesiji bi se na Đeljošajevom mjestu uzdržao od bilo kakvog komentarisanja, jer je obaveza političara da stvaraju ambijent koji je ohrabrujući za novinare i koji jača njihovu poziciju. Deklarativno, za takav ambijent se zalažu i crnogorski političari, naročito kada se obraćaju Briselu, ali ispostavlja se samo do momenta kada njihova sujeta bude povrijeđena.

Zbog svega navedenog, gospodinu Đeljošaju ali i svim njegovim istomišljenicima koji su na javnim funkcijama poručujemo da nećemo nijemo stajati i čekati još uvreda i zastrašivanja već da ćemo naći način da zaštitimo sve naše članove ali i profesiju u cjelini.

Ujedno, podsjećamo da su zaposleni u medijima i mediji samo u protekle tri godine bili mete raznih napada čak 72 puta što dovoljno govori o uslovima rada u medijima.

Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.