Saopštenja

SMCG: Nadležni da hitno utvrde ko stoji iza prijetnji

Sindikat medija Crne Gore najoštrije osuđuje prijetnje urednici M portala Danici Nikolić i poziva nadležne da hitno utvrde ko je poslao mejlove sa jezivim prijetećim porukama.

Prijetnje novinarima i medijskim radnicima u Crnoj Gori, koje se nastavljaju i koje su sve češće u onlajn sferi, su nedopustive, naročito zbog drugačijeg mišljenja. Ponavljamo da svi mediji i novinari imaju pravo na autonomne uređivačke politike i da to ne smije biti razlog za njihovo brutalno targetiranje.

Pozivamo i političare da prestanu sa prozivanjem medija zbog toga što im se ne sviđa njihovo izvještavanje jer i to može stimulisati napadače da prijete novinarima i medijima i pokušaju da se obračunaju sa njima. Veliki broj napada i prijetnji novinarima prethodnih godina rezultat je političkih i društvenih tenzija u državi i zato političke elite moraju biti posebno senzibilne prema zaštiti prava novinara na slobodno informisanje. Podsjećamo da je tokom avgusta i septembra registrovano čak šest napada i prijetnji upućenih novinarima i medijskim radnicima.

 Glavni odbor SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.