Saopštenja

Lokalni parlament da nađe rješenje za RTV Rožaje

lokalni-parlament-da-nadje-rjesenje-za-rtv-rozaje

Sindikat medija Crne Gore (SMCG) danas je od svih odbornika i odbornica u Skupštini Opštine Rožaje zatražio da po hitnom postupku iniciraju sazivanje sjednice lokalnog parlamenta i na dnevni red stave razmatranje situacije u Lokalnom javnom emiteru (LJE) Radio i televiziji Rožaje, čiji su osnivači.

U dopisu koji je upućen na adrese odbornika i odbornica Bošnjačke stranke, Demokratske partije socijalista, Socijaldemokrata Crne Gore i Socijaldemokratske partije se navodi da je LJE RTV Rožaje, čiji je osnivač Opština Rožaje, trenutno bez direktora, da su članovi krnjeg Savjeta koji su u konfliktu interesa uzeli pečate firme, a da će zaposleni ovu godinu završiti sa najmanje tri neisplaćene zarade i ko zna koliko neisplaćenih poreza i doprinosa (bruto zarada). Navedeno je i da pojedinci iz Opštine vrše direktan pritisak na dio zaposlenih.

O svemu navedenom informisani smo direktno od zaposlenih koji su preko svoje sindikalne organizacije članovi SMCG, a koji su protekle sedmice bili primorani da organizuju jednočasovni štrajk upozorenja i na taj način skrenu pažnju na situaciju u kojoj se nalaze. Nakon toga su i počeli pritisci na njih.

„Vas molimo da sa pozicija na kojima ste utičete da se ovo stanje promijeni i tražimo da pitanje opstanka RTV Rožaje i njihovih 23 zaposlenih stavite na dnevni red Skupštine po hitnom postupku. U RTV Rožaje rade vaši sugrađani i sugrađanke i dugujete im fer odnos naročito ako se ima u vidu da je Opština osnivač tog medija, da je on i osnovan kao radio i kasnije transformisan u radio televiziju upravo voljom Skupštine Opštine Rožaje“, navedeno je u dopisu.

U dopisu se navodi i da su odbornici/odbornice odgovorni te da „nije u redu da se našim koleginicama i kolegama, koji nisu krivi za situaciju u kojoj su se našli, okrenete leđa“.

„Stabilno finansiranje i pun sastav Savjeta kojeg će činiti posvećeni ljudi koji razumiju probleme i način rada lokalnog javnog emitera su vaša obaveza i molimo vas da joj se posvetite i konačno ovaj medij izvučete iz krize“, navodi se na kraju dopisa.

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.