Saopštenja

Istrajno protiv obesmišljavanja kolektivnih pregovora

Sindikat medija Crne Gore, koji predstavlja više od 700 zaposlenih u medijima, pruža punu podršku zaposlenima u Sindikatu prosvjete Crne Gore i njihovom insistiranju na adekvatnom sprovođenju Granskog kolektivnog ugovora za tu djelatonost.

Zaposleni u prosvjeti sa pravom su počeli sa obustavom nastave zbog neispunjavanja obećanja datih tokom pregovora za Granski kolektivni ugovor, te stoga smatramo da je od krucijalne važnosti da istraju u svojim zahtjevima i borbi za pravo i pravdu.

Njihov primjer treba da slijede i drugi zaposleni, koji su danas u brojnim profesijama izloženi različitim vrstama pritisaka, antisindikalnom djelovanju, rade u nedostojanstvenim uslovima rada i sa neadekvatnim primanjima. Zaposleni treba da budu osnaženi da govore javno o problemima na radnom mjestu i da zbog toga ne trpe nikakve posljedice, već da poslodavcima i menadžetrima to bude jasan znak da treba da rade na unapređivanju uslova rada.

Imajući sve ovo u vidu, pružamo punu podršku prosvjetarima i njihovoj borbi protiv obesmišljavanja kolektivnog pregovaranja kao vida sindikalne borbe za bolje radno okruženje u Crnoj Gori.

Sindikat medija Crne Gore

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.