Saopštenja

Apel nadležnima da što prije isplate zaostale zarade

apel-nadleznima-da-sto-prije-isplate-zaostale-zarade

Sindikat medija Crne Gore daje punu podršku koleginicama i kolegama iz Lokalnog javnog emitera Radio telelevizija Budva koji već tri mjeseca nisu primili zaradu i koji su prinuđeni da je traže i protestima.

Pošto njihova obraćanja menadžmentu RTV Budva i Opštini, koja je njihov osnivač, nisu dala efekta danas su se okupili ispred zgrade Opštine i poručili da ih ne zanima politika već plate koje su zaradili i da traže hitno rješavanje problema. Koleginice i kolege iz Budve su tražile i prijem kod ministra finansija Darka Radulovića kako bi ga upoznali sa situacijom i iz prve ruke saznali na koji način će se odnijeti prema privremenoj mjeri Privrednog suda koja je i dovela do blokade opštinskog računa.

Podsjećamo da zaposleni u RTV Budva, jedne od najbogatijih crnogorskih opština, imaju jako loše iskustvo kada je u pitanju odnos Opštine prema njima i da su 2011. godine štrajkom tražili šest neisplaćenih zarada, regresa i toplih obroka kao i doprinose za 26 mjeseci. Neki od tih dugova još nisu izmireni i mi ne želimo da se ta situacija ponovi.

Premijer Duško Marković je najavio mogućnost deblokade opštinskog računa i apelujemo da se to obećanje ispuni i da se odnosi i na preduzeća čiji je osnivač Opština, a ne samo na administraciju. To je jedini način da zaposleni izmire pristigle kreditne i druge obaveze i da se vrate normalnom životu, a i jedni i drugi primaju zarade iz budžeta Opštine. Apelujemo i na Opštinu Budva da bude odgovorna kad je u pitanju odnos prema preduzećima čiji je osnivač jer prečesto dolazi u situaciju da joj treba pomoć, a sve na štetu zaposlenih.

GO SMCG

Možda vam se dopadne

Više iz:Saopštenja

Komentari su onemogućeni.