mnflag  ukflag

Saopštenje Sindikata zaposlenih RTCG

rtcg 900x600Povodom određenih sumnji u legitimnost izbora novog rukovodstva sindikalne organizacije Sindikat zaposlenih Radio televizije Crne Gore (RTCG), koja se prije nekoliko dana pridužila Uniji slobodnih sindikata i Sindikatu medija, predsjednica tog sindikata, Jadranka Drobnjak izdala je saopštenje za javnost koje prenosimo u cjelosti:

Povodom nepotpisanog i neistinitog teksta, koji je 13.12.2017. godine objavljen u pojedinim medijima, želim da, isključivo zbog javnosti, obavijestim da je Sindikat zaposlenih RTCG pristupio Uniji slobodnih sindikata Crne Gore i Sindikatu medija Crne Gore dana 11.12.2017. godine.

U Ministarstvu rada i socijalnog staranja upisana sam u Registar sindikalnih organizacija kao sidnikalni predstavnik Sindikata zaposlenih RTCG dana 24.11.2017. godine, pod brojem 72-150/17-2.

Sindikat zaposlenih RTCG-a se više neće oglašavati ovim povodom.

Predstavnike medija molimo da prilikom budućih objavljivanja informacija koje se tiču naše Sindikalne organizacije provjeravaju izvor informacija prije nego što saopštenje ili bilo koji podatak pripišu Sindikatu zaposlenih RTCG.

Predsjednica,

Jadranka Drobnjak

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima