mnflag  ukflag

SMCG pisao Savjetu za građansku kontrolu rada policije

 

Pljevlja Automobil nakon pozara foto M Drobnjak 1 1 700x394Sindikat medija Crne Gore se danas obratio Savjetu za građansku kontrolu rada policije sa zahtjevom da provjere primjenu policijskih ovlašćenja u slučaju koji se desio u Pljevljima 11. oktobra 2017. godine kada je zapaljeno vozilo novinara Miroslava Drobnjaka, dopisnika Večernjih novosti.  

„Tog dana NN lice je zapalilo vozilo marke „Ford fokus“,koje je u vlasništvu Miroslava Drobnjaka, novinara iz Pljevalja. Do trenutka kada je Drobnjak obavješten o rezultatu nalaza vještaka koji je potvrdio da je vozilo namjerno zapaljeno, što se desilo 17. novembra 2017. godine, prema našim podacima niko nije saslušan i nije preuzeta ni jedna radnja iz nadležnosti policije koja bi vodila ka rasvjetljavanju ovog događaja“, navedeno je u dopisu upućenom Savjetu. 

 

Podsjetili smo da je kolega Drobjak pokazao punu spremnost za saradnju sa policijom, dao je izjavu, ali duže od mjesec dana ništa nije uzeto u obzir od onoga o čemu je informisao nadležne u policiji.

 

SMCG je o incidentu koji se desio u Pljevljima i sa problemima sa kojima se od tada srijeće kolega Drobnjak, danas obavjestila i Delegaciju Evropske unije u Crnoj Gori te ambasade Sjedinjenih Američkih Država, Njemačke i Velike Britanije.

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25

Societe Generale banka

Tvoja prava naša sloboda

SMCG je član

unija fip

fei

Donatori

B927.tmp USA EMBASSY seal

fip