mnflag  ukflag

Solidarno uz kolege i koleginice iz RTV Pljevlja

rtv pv strajkNakon više bezuspješnih pokušaja da se u Radio televiziji Pljevlja uspostavi normalan sistem isplate zarada i štrajka upozorenja koji nije doveo do bilo kakve promjene, koleginice i kolege iz tog medija su prinuđene da stupe u štrajk. SMCG izražava solidarnost sa njima i pruža punu podršku u nastojanju da na ovako drastičan način skrenu pažnju lokalnih vlasti na sebe. Upravo odnos Opštine Pljevlja prema lokalnom javnom emiteru je i doveo do toga da se zaposlenima duguje pet zarada i to bez izgleda da će biti plaćene.

Štrajk će biti sprovođen u skladu sa Zakonom o štrajku, a minimum procesa rada organizovan u skladu sa Pravilnikom koji je donio Savjet tog lokalnog emitera. Koleginice i kolege koje su u štrajku ne smiju biti na bilo koji način kažnjene zbog te aktivnosti, a SMCG upozorava sve koji namjeravaju da im prijete i vrše bilo kakav pritisak da to ne rade jer će odgovarati zbog toga.

Podsjećamo da novca iz opštinskog budžeta nema jedino za RTV Pljevlja, a da se zarade svim ostalim zaposlenima redovno izmiruju. Vrijeme je da se prestane sa takvom praksom.

Opština ne želi da pridaje značaj ni RTV Pljevlja ni njihovom štrajku ali će im minimalni proces rada, koji će već od nocas biti uspostavljen, otvoriti oči.

SMCG je, zajedno sa našim članovima iz RTV Pljevlja, pokušao da na miran način, razgovorom, riješi problem i još 30. oktobra smo tražili prijem kod predjsednika Opštine Mirka Đačića koji do danas na taj zahtjev nije odgovorio.

GO SMCG

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25