mnflag  ukflag

Otkriti počinioca napada

viber image 16

Sindikat medija Crne Gore oštro osuđuje sinoćnji napad na redakciju Televizije Pink Montenegro i uništavanje imovine tog medija. Ovakvo ponašanje agresivnih pojedinaca, nažalost, više nikoga ne iznenađuje, kao ni to što su novinari crnogorskih medija, osim što mnogi od njih moraju da brinu za golu egzistenciju, godinama unazad postali neka vrsta glinenih golubova, koje svako može da gađa, kad to poželi.

Podsjećamo da je Televizija Pink M i prije manje od godinu bila meta sličnog kamenovanja. Iako su neki od huligana, koji su to tada uradili, navodno identifikovani, nije poznato da li su i procesuirani i ako nisu, zbog čega to nije urađeno.

Sindikat medija ponavlja da je neslaganje sa uređivačkom politikom bilo kog medija potpuno legitimno, ali fizički napadi i kamenovanja nisu i ne smiju biti način borbe protiv neistomišljenika. Takvo ponašanje treba odmah suzbiti jer, ako bi ga tolerisali,  za 24 sata bi mogli da skliznemo u totalnu anarhiju.

Sindikat medija izražava solidarnost sa koleginicama i kolegama iz Televizije Pink M. Posebno pozivamo sve novinare i medijske radnike da budu oprezni jer je očigledno da će kampanja za parlamentarne izbore 16. oktobra biti teška i mučna i da bi, u međusobnom ratu političara i njima bliskih centara moći, najdeblji kraj mogli da izvuku upravo novinari i medijski radnici.

Pozivamo policiju da odmah reaguje i identifikuje počinioca ovog napada. Nadamo se da će im posao biti olakšan jer su napadača snimile nadzorne kamere. Takođe, tražimo od Tužilaštva da odmah javno saopšti dokle se došlo sa procesuiranjem počinilaca prošlogodišnjeg napada na Televiziju Pink M, jer smatramo da samo efikasno i strogo kažnjavanje ovakvih nasrtaja može, ako ne odgovoriti, a onda makar zamisliti druge koji, možda, planiraju slične poduhvate protiv novinara i medija.

Glavni odbor Sindikata medija Crne Gore

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25