Saopštenje povodom Dana dostojanstvenog rada

logo usscgPovodom 7. Oktobra, Dana dostojanstvenog rada, Unija slobodnih sindikata Crne Gore, čiji je dio i Sindikat medija Crne Gore, apelovala je na Vladu i poslodavačka udruženja da preduzmu aktivnosti u ciju ispunjenja Agende dostojanstvenog rada.

Opširnije...

Oduzimanje telefona ne pomaže rasvjetljavanju incidenta

 

Vlado 11Sindikat medija Crne Gore razočaran je postupkom Uprave policije i Tužilaštva, koji su oduzeli mobilni telefon od kolege Vladimira Otaševića, kome je nedavno prijetio smrću brat premijera Duška Markovića, Velizar Marković.

Razumljivo je da je njima bio potreban snimak telefonskog razgovora, ali ne i zašto su odlučili da mu oduzmu telefon koji, osim tog snimka, sadrži i niz drugih privatnih i poslovnih podataka, koji su mu potrebni za rad.

Opširnije...

Regionalna platforma osudila poslednji incident u Hrvatskoj

spaljivanjeRegionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i bezbjednosti novinara, koja zastupa više od 7800 članova, najoštrije osuđuje javno spaljivanje primjeraka nedeljnika Novosti i prijetnje koje su upućene članovima redakcije od strane Autohtone – Hrvatske stranka prava (A-HSP).

U poslednjih deset dana, članovi stranke A-HSP dva puta javno su spalili primjerke Novosti, nedeljnika koji izdaje Srpski nacionalni savjet sa sjedištem u Zagrebu.

Opširnije...

Regionalna platforma osudila napad na novinara Vladimira Otaševića

logo wb 111Regionalna platforma Zapadnog Balkana za zagovaranje medijskih sloboda i bezbjednost novinara, koja zastupa više od 7.800 članova, osuđuje prijetnje smrću koje je brat predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića, Velizar Marković, uputio novinaru dnevnog lista Dan Vladimiru Otaševiću.

Opširnije...

Ne pitajte se zašto je neko nekog ubio

Vlado 11Sindikat medija Crne Gore osuđuje prijetnje smrću koje je brat premijera Duška Markovića, Velizar Marković, uputio novinaru Vladimiru Otaševiću.

Ujedno izražavamo i zabrinutost zbog brutalne i prizemne retorike koju je sebi dozvolio premijerov brat, bujice psovki i načina na koji se obraćao novinaru.

Opširnije...

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25

Societe Generale banka

Tvoja prava naša sloboda

SMCG je član

unija fip

fei

Donatori

B927.tmp USA EMBASSY seal

fip