Opština da hitno počne da rješava probleme radnika

 

PV štrajkPovodom štrajka većine zaposlenih u RTV Pljevlja, Unija slobodnih sindikata Crne Gore i Sindikat medija Crne Gore apeluju na rukovodstvo Opštine Pljevlja da hitno pristupi rješavanju problema i zaštiti egzistencijalnog statusa zaposlenih i njihovih porodica.

Opširnije...

SMCG pozdravio odluku Ustavnog suda

 

6F2B0493 F4CD 4C1D 9C5E 819C3150A716 cx25 cy0 cw67 w1023 r1 sSindikat medija Crne Gore pozdravlja odluku Ustavnog suda koji je juče usvojio žalbu zbog nedjelotvorne istrage pokušaja ubistva novinara Tufika Softića. Sud je, podsjećamo, utvrdio da je Softiću, zbog nedjelotvorne istrage, povrijeđeno pravo iz Evropske konvencije za zaštitu ljudskih prava i osnovnih sloboda i dodijeljena mu je odšteta od 7 hiljada eura.

Opširnije...

SMCG reagovao na napad na dopisnika Večernjih novosti iz Pljevalja 
 
Pljevlja Automobil nakon pozara foto M Drobnjak 1 1 700x394Sindikat medija Crne Gore zahtjeva od Uprave policije i pljevaljskog Osnovnog državnog tužilaštva da hitno istraže okolnosti pod kojima je zapaljeno vozilo novinara Miroslava Drobnjaka i da bez odugovlačenja utvrde ko je i zbog čega to uradio.

Vozilo kolege Drobnjaka, dopisnika Večernjih novosti iz Pljevalja, je zapaljeno još 11. oktobra i to je, kako je pokazao nalaz vještaka, urađeno namjerno.

Opširnije...

Solidarno uz kolege i koleginice iz RTV Pljevlja

 

rtv pv strajkNakon više bezuspješnih pokušaja da se u Radio televiziji Pljevlja uspostavi normalan sistem isplate zarada i štrajka upozorenja koji nije doveo do bilo kakve promjene, koleginice i kolege iz tog medija su prinuđene da stupe u štrajk. SMCG izražava solidarnost sa njima i pruža punu podršku u nastojanju da na ovako drastičan način skrenu pažnju lokalnih vlasti na sebe. Upravo odnos Opštine Pljevlja prema lokalnom javnom emiteru je i doveo do toga da se zaposlenima duguje pet zarada i to bez izgleda da će biti plaćene. 

Opširnije...

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25

Societe Generale banka

Tvoja prava naša sloboda

SMCG je član

unija fip

fei

Donatori

B927.tmp USA EMBASSY seal

fip