mnflag  ukflag

 

Predstavnici SMCG u posjeti RTV Budva

BudvaIgnorantski odnos Savjeta Radio televizije Budva prema zaposlenima u tom lokalnom javnom emiteru je jedna od osnovnih zamjerki koleginica i kolega koje rade u tom mediju.

Predstavnici Sindikata medija Crne Gore obišli su zaposlene u RTV Budva, čiji je jedan reprezentativni sindikat dio SMCG od njegovog osnivanja, a na sastanku je istaknuto da se od dolaska novog rukovodstva zarade isplaćuju redovno.

Savjet je nedavno, posle dužeg vremena, kompletiran ali nije pokazao nikakvo interesovanje za zaposlene niti potrebu da im se predstavi.

„Problem je što se i dalje ne nadoknađuje prekovremeni i rad praznicima, što je veliki problem, a još veći je to što se taj novac povremeno isplaćuje samo pojedinim zaposlenima. Bilo nam je obećano da će se ta praksa promjeniti ali to se nije desilo. Osim što smo saznali da poneko ipak dobije tu nadoknadu“, kazali su zaposleni.

Iako je RTV Budva nedavno usvojila Kolektivni ugovor, odmah po početku njegove primjene uočeni su određeni nedostaci, naročito kada je u pitanju smanjenje dijela zarada, što je bilo neočekivano. Zbog toga, novoizabrani predstavnici Sindikalne organizacije očekuju da će menadžment prihvatiti da se Kolektivni ugovor u tom dijelu izmjeni, naročito jer im je to usmeno i obećano.

BD 2017

Predstavnici SMCG, predsjednica Marijana Camović i član Glavnog odbora Predrag Nikolić, predstavili su članovima iz RTV Budva ideje o izmjenama Zakona o elektronskim medijima kojima bi trebalo da se poveća finansijska nezavisnost lokalnih javnih emitera i promjeni način izbora članova Savjeta. Te ideje, utemeljene na ekspertskoj analizi će biti predstavljene na konferenciji koja će biti održana 20. decembra u Podgorici

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25

Societe Generale banka

Tvoja prava naša sloboda

SMCG je član

unija fip

fei

Donatori

B927.tmp USA EMBASSY seal

fip