mnflag  ukflag

Predstavnici SMCG prvi put u posjeti Radiju Rožaje

rožajeRadio Rožaje jedan je od rijetkih lokalnih javnih emitera na sjeveru Crne Gore koji ima modernu opremu ali dijeli sudbinu drugih kada su u pitanju finansije.

U to su se uvjerili i predstavnici Sindikata medija Crne Gore, koji su se tokom posjete Rožajama sastali sa dijelom zaposlenih u ovom radiju kao i sa direktorom Mirsadom Felećom.

Zaposleni kažu da su i radiju Rožaje finansije veliki problem. Njima se duguju 4 plate, a opština je, kako tvrde, do sada, od predviđenih 170 hiljada eura za ovu godinu, radiju uplatila tek oko 60 hiljada eura.

,,Nas ne vidi niko“, kažu zaposleni dok i direktor Feleć tvrdi da je održivost lokalnih javnih servisa na sjeveru veliki problem i da ga nadležni konačno moraju rješavati i to na nivou cijele države.

U radiju Rožaje zaposleno je 20 ljudi, a posebno su ponosni na projekat u okviru kog su zaposlene i četiri osobe s invaliditetom. Ima i planova da se pored radija otvori i lokalna televizija ali sve to zavisi od finansija.

Predstavnici Sindikata medija upoznali su zaposlene sa svojim radom i misijom na poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja medijskih radnika u Crnoj Gori. Najavili su i inicijativu s ciljem da se konačno riješe problemi u lokalnim javnim emiterima, a zaposleni u radiju Rožaje najavili su da će tome dati podršku. 

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25

Societe Generale banka

Tvoja prava naša sloboda

SMCG je član

unija fip

fei

Donatori

B927.tmp USA EMBASSY seal

fip