mnflag  ukflag

Predstavnici SMCG u posjeti Radiju Berane

berane 2017Predstavnici Sindikata medija Crne Gore, u okviru novog kruga posjeta medijima, obišli su kolege u lokalnom javnom emiteru Radio Berane.

Kao i ostali lokalni javni servisi, i Radio Berane se i dalje suočava sa problemima po pitanju finansiranja. Prije dvije godine, kada je došlo novo rukovodstvo na čelu sa direktorom Tufikom Softićem, zaposlenima se dugovalo 13 plata.

Tokom ovog ljeta, taj dug je u jednom trenutku sveden na 5 zarada ali u posljednjih mjesec i po zaposleni nisu primili plate, pa im se opet duguje 7 zarada. Zaposleni su nezadovoljni odnosom opštine Berane i kažu da ostale javne ustanove i javna preduzeća u opštini redovno primaju. Dodaju i da ,,čim se u Skupštini opštine Berane predloži budžet za narednu godinu, oni već tada znaju da će iznos predviđen za njih, biti nedovoljan“.

Zbog svega toga, u Radiju Berane su odlučili da pojačaju rad kako bi eventualno povećali prihode od marketinga. Tako je zaposleno nekoliko novih mladih ljudi-pripravnika, a pokrenut je i portal Radija Berane, koji je, kako kažu zaposleni, bio pun pogodak, jer je za 6 mjeseci zabilježio čak 200 hiljada posjeta. Trud zaposlenih prepoznala je i ambasada Sjedinjenih Američkih Država u Crnoj Gori koja će im preko projekta obezbijediti modernizaciju portala u narednom periodu.

berane 2017 1

 

Predstavnici SMCG obećali su zaposlenima u Radiju Berane stručnu pomoć prilikom pisanja i apliciranja za projekte, a razmotriće se i mogućnost zajedničkih prijava. Takođe, iz SMCG su kolegama u Beranama najavili inicijativu u narednom periodu s ciljem da se konačno riješe problemi u lokalnim javnim emiterima u Crnoj Gori i detaljno ih informisali o svim aktivnostima koje sprovode na poboljšanju ekonomsko-socijalnog položaja zaposlenih u medijima i uopšte, poboljšanja medijskog ambijenta u Crnoj Gori.

Zaposleni u Radiju Berane, koji su većinom članovi Sindikata medija, najavili su da će uskoro formirati svoju sindikalnu organizaciju, koja će onda i formalno pristupiti SMCG.

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25

Societe Generale banka

Tvoja prava naša sloboda

SMCG je član

unija fip

fei

Donatori

B927.tmp USA EMBASSY seal

fip