mnflag  ukflag

SMCG počeo novi krug posjeta članstvu

22901530 1590357414364971 452919064 nKašnjenje zarada, neuplaćivanje doprinosa i manjak zaposlenih, samo su dio problema sa kojima se suočavaju zaposleni u Radio Televiziji Pljevlja.

Članovi Sindikalne organizacije informativne djelatnosti, zaposleni u RTV Pljevlja, istakli su da je suština problema loš odnos Opštine prema tom lokalom emiteru, jer samo oni ne dobijaju redovno zarade.

Zaposlenima Opština duguje pet zarada, a poslednji put su platu za maj primili u avgustu. Za razliku od njih ostalim lokalnim službama zarade se isplaćuju na vrijeme.

RTV Pljevlja, osim sa isplatom zarada, kasni i sa uplatom poreza i doprinosa, pa je, prema riječima zaposlenih, ona po tom osnovu dužna 210.000 eura. Takođe, zbog dugovanja prema Radio-difuznom centru program ove televizije ne vidi se na dijelu seoskog kao ni gradskog područja Pljevalja.

23030500 1590357401031639 1737498612 o

“Nama je potrebno 300.000 eura da se vratimo na nulu. Osim toga, uz ovakvu programsku šemu i broj zaposlenih, televizija ne može da funkcioniše godišnje bez 300.000 eura”, ocijenili su zaposleni.

Zaposleni se nadaju da će se, usljed izmjena Zakona o elektronskim medijima, od 2018. godine finansijska situacija RTV Pljevlja popraviti, ali i dalje ostaje problem dugovanja za tekuću godinu.

Predsjednica SMCG Marijana Camović, član Glavnog odbora Predrag Nikolić i članica Stručne službe Bojana Laković upoznali su kolege iz Pljevalja o aktivnostima SMCG i objasnili načine na koje SMCG može da im pomogne u rješavanju problema, prije svega kroz besplatnu pravnu pomoć. Posjete su projekta Međunarodne federacije novinara „Union to Union – Recruitment and organising CEE 2017“.

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25

Societe Generale banka