mnflag  ukflag

SMCG poziva kolege da podrže kampanju

Kampanja SMCGSindikat medija Crne Gore pokrenuo je danas kampanju „Novinarstvo je važno! Novinari su važni!“ koja bi trebalo da ukaže na značaj novinarstva i uslove u kojima rade naše koleginice i kolege. Kampanja je krajnje afirmativna, a njen osnovni zadatak je da se pokuša ukazati na važnost slobode medija i na probleme sa kojima se zaposleni u crnogorskim medijima suočavaju.

Kampanju ćemo za početak voditi preko društvenih mreža, a sastojaće se od snimljenih izjava javnih ličnosti, NVO aktivista, naših koleginica i kolega zaposlenih u medijima, ali i drugih koji su van svijeta novinarstva, koji će u kratkim video zapisima odgovarati na jedno od tri pitanja, koja će zapravo predstavljati tri različite faze kampanje. U toku je prva faza kampanje „Zbog čega je (tebi) novinarstvo važno? “.

Kampanja će trajati do sredine novembra, a finansijski ju je podržala Međunarodna federacija novinara (IFJ).

Svi video zapisi će biti objavljivani na Facebook i Twitter profilu Sindikata medija Crne Gore.

Nikola Radunović - muzičar

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25