mnflag  ukflag

Predstavnici SMCG posjetili članove u dnevnom listu Vijesti

vijesti 2U nastavku posjeta zaposlenima u medijima, predstavnici Sindikata medija obišli su članove u dnevnom listu Vijesti. Sindikalna organizacija tog medija je druga najbrojnija u našem sindikatu.

Tokom razgovora je ocijenjeno da treba dalje jačati snagu Sindikata medija ali i pojedinačnih sindikalnih organizacija, kako bi se svi zajedno bolje borili za poštovanje radnih prava zaposlenih.

Ukazano je i da zaposleni u Vijestima ne koriste sva prava iz radnog odnosa, poput prava na isplatu prazničnih dnevnica, a što se kompenzuje slobodnim danima i o čemu treba razmišljati u narednom periodu. Finansijska situacija zaposlenih u tom mediju generalno je ocijenjena stabilnom mada postoje prilične razlike u zaradama.

Dogovoreno je da se u narednom periodu ažurira spisak članova SMCG u Vijestima jer postoji prostor za povećanje članstva. vijesti 1

Posjeta je bila prilika i da predstavnici Sindikata medija uruče članovima iz Vijesti članske karte SMCG sa kojima će u narednom periodu moći da ostvare niz praktičnih benefita u vidu raznih popusta i kupovine na rate.

Posjete medijima i izradu članskih karata finansirala je Međunarodna federacija novinara, čiji je SMCG član, preko projekta “Union to Union – Recruitment and organising in CEE 2016”.

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25

Societe Generale banka