mnflag  ukflag

Uslovi rada solidni, mogu biti još bolji

pobjeda 11U nastavku obilaska crnogorskih medija, predstavnici Sindikata medija posjetili su kolege u štampariji dnevnog lista Nova Pobjeda. Dvadesetak  zaposlenih u štampariji su članovi SMCG od osnivanja ali kako je u međuvremenu Pobjeda otišla u stečaj, oni su sada dio nove sindikalne organizacije Nove Pobjede, koja je u završnoj fazi preregistracije.

Poredeći ranije uslove rada, kolege su istakle da je situacija bolja, jer, prije svega, zarade se redovno isplaćuju što, dok je država bila vlasnik, nije bio slučaj. Ipak, uslovi rada mogu biti bolji i dogovoreno je da se zajednički radi na tome u narednom periodu.

viber image 1

Predstavnici SMCG su radnicima uručili nove pristupnice, a uskoro će i članske karte, kada proces preregistracije Sindikalne organizacije Nova Pobjeda i formalno bude završen.

Posjete medijima i izradu članskih karata finansirala je Međunarodna federacija novinara, čiji je SMCG član, preko projekta ,,Union to Union – Recruitment and organising in CEE 2016.“

Članarina

Redovnom uplatom članarine pomažete borbu za prava zaposlenih u medijima

550-14440-25

Societe Generale banka